Главная » 2009 » Август » 28 » На Закарпаття п'яні неповнолітні скоювали наругу над літніми жінками
17:45
На Закарпаття п'яні неповнолітні скоювали наругу над літніми жінками

НЕПРОХАНИЙ ГІСТЬ

Згвалтування завжди вважалося тяжким злочином. Колишня “радянська” 117-та стаття Кримінального кодексу (“Згвалтування”) сприймалася як  найганебніша навіть серед запеклих злочинців, тому не прийнято було нею “хвалитися” у місцях позбавлення волі. Нерідко засуджених за цією статтею (особливо, коли потерпілими від гвалтівників були діти та літні люди) “опускали” або й вбивали  в тюрмі самі ж “зеки”.

Нині ст.152 Кримінального кодексу України передбачає за згвалтування позбавлення волі на строк від 3 до 15 років. Однак, незважаючи на таку сумну перспективу, злочини цієї категорії продовжують скоюватися. Причому, статистика свідчить: більшість   ґвалтівників робить  свою чорну справу “на п’яну голову”. Як мовиться, не буває негарних жінок -- буває лише мало горілки...

“Герої” цієї історії вкотре підтвердили правдивість цього вислову.  Після добрячого частування оковитою сопливим “кавалерам” захотілося сексу... з бабусями!

...Була вже пізня година, близько піводинадцятої вечора, коли до оселі 67-річної пенсіонерки Олени (імена потерпілих з етичних міркувань змінено), яка самотньо проживає в селі Кальник Мукачівського району Закарпатської області, увірвався нетверезий молодик. Нападник недвозначно зажадав від літньої жінки “кохання”, а коли та заперечила, взявся за кулаки. Побивши свою жертву кулаками по голові та тілу,  повалив її на землю, роздягнув і згвалтував. Скільки старенька не просила не ганьбити її,  жодні  благання не допомогли. Зробивши свою чорну справу, п’яний нелюд утік.

Потерпіла звернулася із заявою в міліцію. За  пошуки гвалтівника взялися працівники карного розшуку та  дільничні. Невдовзі міліціонери затримали за підозрою в скоєнні наруги над пенсіонеркою молодого односельця потерпілої.

Іванові -- лише вісімнадцять (на час скоєння злочину він ще був неповнолітнім). Однак, незважаючи на свій юний вік, хлопчина вже мав проблеми із законом. Рік тому він був засуджений Мукачівським міськрайонним судом за завдання потерпілому тілесних ушкоджень середньої тяжкості. За побиття людини хлопчина відбувся тоді досить легко: зважаючи на юний вік підсудного, суд обмежився умовним покаранням. Іван одержав випробувальний термін на один рік, але не втримався й знову наробив біду...

Нині йому пред’явлено обвинувачення відразу за двома статтями Кримінального кодексу: ст.152 ч.1 (“Згвалтування”) та 162 ч.1 (“Незаконне проникнення до чужого житла”). Розслідування кримінальної справи завершено, й вона передана в суд.

“СЕКСУАЛЬНИЙ ГІГАНТ” ПРОТИ... БАБУСЬ

Ще одним любителем “кохання” з пенсіонерками виявився 19-річний житель с.Терново Тячівського району В’ячеслав. У червні цього року, перебуваючи в нетверезому стані, цей молодик заліз через незачинене вікно  у  помешкання своєї 80-літньої односельчанки Оксани. Застосувавши фізичну силу, нападник намагався згвалтувати бабусю, однак  та  почала чинити опір, наробила галасу, й гвалтівник утік. Але недалеко. Оскільки п’яному кортіло “любові”, то наступною своєю жертвою він обрав іншу літню жінку, ще старшу за віком, аніж перша.  Розбивши серед ночі вікно, нападник проник у  будинок 83-літньої Ольги,  побив її і  згвалтував.

Невдовзі гвалтівника затримали. Спершу його взяли  під арешт, відтак суд випустив його під заставу. Стосовно В’ячеслава порушили  кримінальну справу за статтями “Згвалтування” та “Замах на згвалтування”, яку  направлено прокурору Тячівського району для подальшого скерування її в суд. 

А загалом, за інформацією начальника слідчого управління ГУМВС України в Закарпатській області  полковника міліції Миколи Піняшка, в провадженні міліцейських слідчих перебуває 28 кримінальних справ, порушених за фактами згвалтувань. Двадцять справ цієї категорії вже направлені в суди. Феміда й визначатиме остаточну долю любителів насильного кохання.


Володимир ПАВЛЮХ, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
Категория: кримінал | Просмотров: 708 | Добавил: onok | Теги: літні жінки, згвалтування, Кальник, неповнолітні, наруга, Мукачівський район | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]