Главная » 2009 » Сентябрь » 16 » 17 українських моряків потрапили у рабство в Африці
12:23
17 українських моряків потрапили у рабство в Африці
Головне управління Служби безпеки України в Криму порушило кримінальну справу стосовно керівників феодосійської фірми і поки невстановлених осіб з іноземної компанії, які незаконним способом переправили сімнадцять українських моряків до Африки, а потім утримували їх з метою експлуатації. Людей у нелюдських умовах змушували працювати біля узбережжя Камеруну і Бініну. 
У неволі всі українці перенесли тропічні хвороби. Один моряк помер в неволі, ще одного не стало відразу по поверненні в Україну. 

Про тривалість полону та деталі звільнення поки не повідомляється. Відомо лише, що для звільнення українців з полону довелося оформляти візи і шукати гроші для повернення їх на батьківщину. 

Для проведення слідства СБУ передала справу кримській міліції, повідомляє РБК-Україна.

Нагадаємо, в кінці минулого року працівники відділу боротьби з міжнародними огранізованими групами та злочинними організаціями ГУБОЗ МВС України спільно з УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області викрили організоване злочинне угрупування, яке очолював громадянин сполучених Штатів (1971 р. н)., що займалося вербуванням громадян України і переправленням їх до Афганістану та Іраку для участі в озброєних конфліктах. Слідство встановило, зокрема, факт відправлення у червні 2008 року в Афганістан під виглядом працевлаштування 8 громадян України, яких в подальшому примушували брати часть у збройному конфлікті. За матеріалами спецпідрозділу УБОЗ тоді було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми). 

Як повідомлялося, Департамент з наркотиків та злочинності ООН у кінці минулого року підготував звіт про торгівлю людьми, згідно якому Україна входить до групи десяти країн, жителі яких найчастіше стають жертвами незаконного бізнесу. По цьому показнику нашу країну прирівняли до Молдови, Таїланду і Нігерії.

За даними Міжнародної організації міграції (МОМ), починаючи з 1991 року і до 2008 року близько 100 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми, більшість з них піддалася трудовій експлуатації. У першій трійці країн, куди найчастіше везуть наших людей, – Росія, Туреччина і Польща. Як відзначають представники МОМ, основною причиною такого стану речей є економічні проблеми.

Департамент МВС України по боротьбі із злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, в кінці минулого року також спрогнозував погіршення в майбутньому ситуації через фінансово-економічну кризу.

 
Категория: світ | Просмотров: 573 | Добавил: onok | Теги: українські моряки, полон, африка, Рабство | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]